Janaf sklopio s NIS-om dvogodišnji ugovor o transportu

21.12.2022.

14:24

Autor: M.Š./Hina/HRT

Postrojenje JANAF-a na Krku

Postrojenje JANAF-a na Krku

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Jadranski naftovod (Janaf) u srijedu je izvijestio da je s Naftnom industrijom Srbije (NIS) sklopio ugovor o transportu sirove nafte za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2024. godine.

NIS je rezervirao transportne kapacitete Janaf-a po načelu "puno za prazno" u količini od 6.200.000 10 posto tona nafte.

U priopćenju se prenosi izjava Uprave Janafa koja je izrazila zadovoljstvo sklapanjem ovog dugoročnog ugovora za transport, kojim u 2023. godini nastavljaju suradnju s dugogodišnjim partnerom.

Jadranski naftovod, kako su naveli, pokazao se još jednom kao jamac energetske sigurnosti u široj regiji.

Također, potvrda je to da Janaf svim korisnicima transportnog sustava može u svim uvjetima na tržištu u potpunosti pružiti sigurnu opskrbu.

- Sklapanje ovog ugovora za nas je najava još jedne uspješne poslovne godine koja je pred nama i u kojoj se nadamo daljnjem razvoju odnosa s postojećim, ali i novim partnerima, a na zadovoljstvo svih zaposlenika i dioničara, istaknula je Uprava Janaf-a predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!