08:00 / 14.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Japunčić: Pravno postoji mogućnost da se Agrokor vrati Todoriću

-

-

Foto: - / -

"Do nagodbe bi trebalo doći ali postoji velika vjerojatnost da će rokovi biti produženi", kazao je u Studiiju 4 analitičar Hrvoje Japunčić. Nagodbu bi, smatra - trebalo 'popraviti'.
Ovaj tjedan bi mogao biti ključan za potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić i aferu Hotmail vezano za Agrokor. U sjeni tih političkih događanja postavlja se i teoretsko pitanje ako se uskoro ne postigne dogovor  oko nagodbe  može li uistinu Agrokor nominalno preuzeti Ivica Todorić. To je samo jedno od pitanja koja se ovih dana vezuju za tu posrnulu tvrtku.

Gledajući u segmentu pravnog djelovanja - postoji mogućnost da se ukoliko do nagodbe ne dođe - Agrokor vrati na upravljanje Ivici Todoriću, kazao je u Studiju 4 financijski i burzovni analitičar Hrvoje Japunčić. Međutim, smatra da do toga neće doći. "Do nagodbe bi trebalo doći ali postoji velika vjerojatnost da će rokovi biti produženi", dodao je. Sadašnji koncept nagodbe nije najkvalitetniji i ide negativno prema malim dioničarima. Ukoliko se počne dogovarati drugačiji koncept, šteta možda bude manja, smatra.  Komentirajući aferu 'Hotmail' kazao je kako postoji mogućnost da netko, ukoliko je došlo do trgovanja povlaštenim informacijama i utjecajem - tuži državu.

Osobno smatra da je najbitniji koncept nagodbe, te da je cijeli proces trebao biti transparentniji. Prema trenutnom konceptu nagodbe kazao je - veća je mogućnost da će novi vlasnici ići na bržu transformaciju Grupe. Postavlja se pitanje koliko je to dobro za Agrokor i RH. Za Japunčića su najveći gubitnici nagodbe manjinski dioničari, a najviše su izloženi dobaljači koji su sudjelovali u direktnom financiranju i morat će imati velike otpise i gubitke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!