19:35 / 26.05.2018.

Autor: M.M./HRT

Jelušić i Petrov o nacrtu nagodbe

-

-

Foto: - / -

Nakon što je objavljen dugo očekivani sažetak nacrta nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora, postavlja se pitanje kako će izgledati buduća struktura koncerna.
Nakon što je objavljen dugo očekivani sažetak nacrta nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora, postavlja se pitanje kako će izgledati buduća struktura koncerna.Vlasnička kompanija trebala bi biti osnovana u Nizozemskoj, a vjerovnici bi se trebali obvezati da od prihvaćanja nagodbe neće pokretati tužbe protiv izvanredne uprave, svih savjetnika u procesu te svih subjekata Nove grupe Agrokor. No, ništa nije sigurno, za sljedeći tjedan najavljeni su teški pregovori o konačnom nacrtu nagodbe.

Ako bude usklađen, bit će upućen na glasovanje privremenom vjerovničkom vijeću. Zatim bi, sredinom lipnja, trebao biti poslan na potvrdu Trgovačkom sudu pa na glasovanje skupštini vjerovnika Agrokora.

Nacrt nagodbe komentirali su SDP-ov Ivo Jelušić i čelnik Mosta Božo Petrov.

Nema transparentnosti. Sud je tražio, no još nije dobio sva potraživanja koja su u međuvremenu plaćena, kaže Jelušić. Riječ je o nepoštovanju zakona, dodao je.Petrov je rekao da se nakon godine dana vidi da je Most bio u pravu. Nisu odradili nagodbu, ni restrukturiranje, naglasio je. Zbog gospodarstva se nada da će se postići pravedna nagodba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!