16:04 / 18.07.2018.

Autor: S.J:/I.H./HRT

Kada će investitori uložiti 500 mil. € u Obonjan?

-

-

Foto: - / -

Uložiti 50 milijuna eura u ovaj otok - obveza je iz koncesijskoga ugovora. Još neostvarena.
Treća turistička sezona odmorišta na otoku Obonjanu, u šibenskom arhipelagu, u punom je jeku. Taj otočić postao je raj za turiste dubokoga džepa, ali i ponovno noćna mora za Šibenik. Jer - investitori su dužni gradu više od 3,5 milijuna kuna.

Nekoć je bio izviđački otok, a danas je raj za elitne turiste i to u režiji investitora iz Velike Britanije. Istočna obala Obonjana sinonim je za opuštanje i dobru zabavu, a ponuda se širi iz godine u godinu. Turisti kažu da je to otok snova. Gosti stižu sa svih strana svijeta, a polovina radnika su stranci.

Uložiti 50 milijuna eura u ovaj otok - obveza je iz koncesijskoga ugovora. Još neostvarena. A investitori "kaskaju" i s plaćanjem drugih obveza prema Gradu.

Iako opomene stižu, investitori na koncu sezone podmire dugovanja. U onom trenutku kad završi sezona, apsolutno sva potraživanja će bit podmirena. Prošle godine se isti sistem desio, rekao je Kristijan Gržetić, predstavnik tvrtke Obonjan rivijera. Kažu da je turizam sezonalna djelatnost, pa se i sve obveze podmiruju kad turisti odu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!