Od ekološkog uzgoja paprike, krastavaca, tikvica žive čak tri naraštaja obitelji Drempetić. Na malim, rascjepkanim zagorskim parcelama pronašli su recept za uspjeh.
Dugo se u domaćoj poljoprivredi provlači stereotip da u poslu mogu uspjeti samo velika gospodarstva i tvrtke. No mali proizvođači, osobito oni koji se bave ekološkom poljoprivredom, sve češće dokazuju suprotno.
Kako se i u poljoprivredi može osigurati dobra zarada i pristojan život, provjerila je novinarka HRT-a Sanja Najvirt.
Od ekološkog uzgoja paprike, krastavaca, tikvica žive čak tri naraštaja obitelji Drempetić. Na malim, rascjepkanim zagorskim parcelama pronašli su recept za uspjeh.
Radne snage, pogotovo mlade, nema dovoljno. U berbi paprike, koju valja brzo obrati i preraditi, zatekli smo tek jednu beračicu. Pomogne, kaže, i u malom pogonu za preradu, gdje je ovih dana gužva.
Priprema se zimnica koja je na tržištu pravi hit. Nije samo slikovita, nego i zdrava pa bi uzgoj u plastenicima proširili, i to europskim novcem. Pripremaju dokumentaciju za mjeru 4.
Za tu je mjeru u programu Ruralnog razvoja osigurano više od 400 milijuna kuna.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!