Kampanja Idemo na selo dosegnula 1, 8 milijuna korisnika

30.05.2023.

13:03

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ilustracija, seoski turizam

Ilustracija, seoski turizam

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Udruga ruralnog turizma Hrvatske izvijestila je kako je njena tromjesečna on-line kampanja Idemo na selo, pokrenuta u cilju popularizacije hrvatske poljoprivrede i seoskog turizma, dosegnula preko 1, 8 milijuna korisnika iz Hrvatske i Slovenije.


Kampanja, koja završava danas, provedena je u razdoblju od 1.ožujka do 30. svibnja na na društvenim mrežama putem Facebook i Instagram profila.

U okviru nje promovirana je ponuda 22 člana Udruge iz cijele Hrvatske s informacijama o dodatnim sadržajima u njihovoj okolici.

- Izrazito smo zadovoljni rezultatima ovogodišnje kampanje koju smo, na zahtjev naših članica, proširili i na slovensko tržište. Komentari korisnika na društvenim mrežama su većinski pozitivni, a zaprimili smo i brojne zahtjeve za učlanjivanje te upite vezano uz registraciju i poslovanje objekata seoskog turizma istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge.

Promotivna kampanja dio je projekta Idemo na selo koji je omogućilo Ministarstvo poljoprivrede u iznosu od 37.500 kuna u okviru Javnog poziva za financiranje aktivnosti udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Hrvatske.

- Uz on-line promociju, Udruga je izradila i informativne table s QR kodom, naljepnice i letke koji su postavljeni u objektima članica i članova te majice sa sloganom kampanje: "Idemo na selo". Mrežna stranica idemonaselo.hr je unaprijeđena uz dodavanje informacija o radu Udruge i novim članovima, i dostupna na pet stranih jezika, priopćila je Udruga. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!