10:16 / 13.10.2018.

Autor: M.M./Hina

Kanađani otkazali sva četiri broda 3. maju

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation objavila je da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s hrvatskim brodogradilištem 3. maj.
Kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation objavila je na svojim internetskim stranicama da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s hrvatskim brodogradilištem 3. maj.

Obavijesti o otkazu ugovora poslani su brodogradilištu jer ono nije osiguralo refinanciranje, a Algoma nema jamstava da će brodogradilište biti u mogućnosti dovršiti četiri broda, kaže se u njihovoj objavi.

Algoma će sada započeti proces nadoknade plaćenih rata po ugovoru, uključujući i izdavanje zahtjeva u sklopu naknada jamstava.

Algoma je već krajem rujna raskinula ugovor o gradnji broda za prijevoz rasutog tereta, koji je trebao graditi Uljanik.

Kako piše Novi list, riječki 3. maj, koji je u Uljanik grupi, time će ostati praktički bez i jednog broda u svojoj knjizi narudžbi, a navode i da raskid tih ugovora povlači za sobom nešto više od 70 milijuna eura državnih jamstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!