13:34 / 23.10.2019.

Autor: Vlatka Kusanić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Karlovačke rijeke uz bok najboljim plažama

Foto: arhiva, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: arhiva, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Karlovačka županija postala je, uz Zagreb, naposjećenija kontinentalna destinacija u Hrvatskoj.
Karlovačka županija postala je, uz Zagreb, naposjećenija kontinentalna destinacija u Hrvatskoj. I ove godine bilježe dvoznamenkasti rast u broju ostvarenih dolazaka i noćenja, a na području uz obale rijeka iz dana u dan niču novi smještajni kapaciteti. Samo ove godine županija je dobila više od 1000 novih "kreveta".

Ljetni prizori na karlovačkim rijekama ne bi posramile ni najpoznatije plaže na moru. Očekivano, i jesen je donijela rekordne turističke rezultate - sredinom listopada ostvareno je 600 tisuća noćenja. Osobito u mjestima uz Mrežnicu. Iz dana u dan niču smještajni kapaciteti, ali razvija se i novi oblik turizma, onaj robinzonski.

- Sad je na nama da implementiramo to u nekakav proizvod i ponudimo ga turistima, kaže direktor Turističke zajednice područja četiri rijeke Ivan Puškarić. Grad Karlovac u tom je smjeru već krenuo. Rast od gotovo 20 posto ove godine pripisuju upravo "proizvodu" koji nude - odličnoj organizaciji nekoliko ljetnih festivala te otvorenju dvaju novih hotela.

Rastu ulaganja u ovu gospodarsku granu u Karlovcu - samo ove godine više od 10 milijuna kuna. Prema riječima pročelnka za gospodarstvo Karlovačke županije Željka Fanjaka velika većina uloženih sredstava dolazi iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, ali i ministarstava regionalnog razvoja i turizma.

- Dosta je projekta u igri, na nama je ovdje sad jedno silno povezivanje. Turistička strategija je završena i kreću operativni planovi koji bi trebali povezati sve ono što imamo u našoj županiji i otvarati se puno, puno šire, kazao je župan Damir Jelić. I možda dogodine ostvariti i davno zacrtani plan od milijun turističkih noćenja.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!