Kaufland bez Podravkinih proizvoda jer nema dogovora o cijeni

18.08.2023.

19:50

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Zgrada Podravke u Koprivnici

Zgrada Podravke u Koprivnici

Foto: Predrag Furdin / HRT

Podravka je obustavila isporuku proizvoda jednom od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj - Kauflandu, pa se proizvodi iz Koprivnice sve manje mogu pronaći u tim trgovinama. Na taj korak odlučili su se jer nisu uspjeli postići dogovor o uvjetima isporuke i cijeni proizvoda. Iako se pregovori nastavljaju, zasad su u Kauflandu hrvatski proizvodi zamijenjeni uvoznima.


Podravka je još u travnju prekinula isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom na to da nismo uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Naime, Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a osim toga suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, navode iz koprivničke kompanije.

Kaufland Hrvatska k.d. ostvaruje dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i Podravkom, koju Kaufland nije izbacio s polica, a trenutačno našim kupcima nudimo neke od najprodavanijih artikala (...). S obzirom na veličinu našeg asortimana, kupci uvijek mogu pronaći alternativno rješenje, priopćeno je iz Kauflanda.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!