16:30 / 21.12.2018.

Autor: HRT

Kermas energija više nije strateški partner Uljanika

Danko Končar, Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Danko Končar, Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Danko Končar i njegova Kermas energija više nisu strateški partneri Uljanika.
Danko Končar i njegova Kermas energija više nisu strateški partneri Uljanika, odlučeno je to na sjednici Nadzornog odbora i Uprave pulskog brodogradilišta. Odlučili su ponovno tražiti ozbiljne i financijski jake investitore spremne uložiti u restrukturiranje Uljanika. Sindikati pozdravljaju odluku iako su nezadovoljni što ih je Nadzorni odbor zaobišao u njezinu donošenju.

"Time što je sada Danko Končar maknut, ne znači da smo riješili problem. Ostaje nam pitanje rješavanja i financiranja zaostalih plaća", komentirao je Boris Cerovac, predsjednik Štrajkaškog odbora Uljanika.

Samir Hadžić, član Nadzornog odbora Uljanika, nada se da će se naći nekakav način privremenog financiranja koji će pokrenuti proizvodnju, "dati ljudima razlog da ostanu i koji će uspjeti spasiti Uljanik do tog restrukturiranja za koji se nada da će početi čim prije".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!