09:16 / 02.04.2018.

Autor: D.M./Hina

Kina uvela carine u visini do 25% na 128 proizvoda iz SAD-a

-

-

Foto: - / -

Novi kineski porezi odnose se na različite proizvode od voća do svinjskog mesa. Vrijednost uvozne robe za koju je Kina podignula carine dostiže 3 milijarde dolara.
Kina je objavila protumjere na uvoz američkih proizvoda namećući carine u visini do 25 posto na 128 određenih proizvoda, kao odgovor na američke carine na čelik i aluminij, objavilo je kinesko ministarstvo financija, a javlja agencija Xinhua. Vrijednost uvozne robe za koju je Kina podignula carine dostiže 3 milijarde dolara.

Službeni Peking je upozorio prošli mjesec da razmišlja o uvođenju carina što je izazvalo zabrinutost zbog mogućeg izbijanja trgovačkog rata između ta dva velika svjetska ekonomska diva. Novi kineski porezi, koje je odredila komisija zadužena za carinske tarife u okviru kineske vlade, odnose se na različite proizvode od voća do svinjskog mesa.

Američki predsjednik Donald Trump je 22. ožujka najavio da će SAD uvesti nove carine na oko 60 milijardi dolara uvezene kineske robe, što je izvazvalo nemir na svjetskim financijskim tržištima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!