15:34 / 08.11.2019.

Autor: HRT

King ICT nastavlja poslovnu suradnju s NATO-om

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Implementirati rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu, a vrijednost projekta je malo više od 6,4 mil. kn.
Tvrtka KING ICT izvijestila je da će u sklopu nastavka poslovne suradnje s NATO-om implementirati rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu, a vrijednost je projekta malo veća od 6,4 milijuna kuna. Proces implementacije, kako se navodi u priopćenju, trajat će četiri mjeseca, od rujna do prosinca ove godine, a vrijednost projekta iznosi malo više od 6,4 milijuna kuna.

Član Uprave KING ICT-a Sendi Radić je kazao kako KING ICT od 2014. ima certifikat poslovne sigurnosti što mu omogućuje rad s klasificiranim podacima i sklapanje ugovora raznih stupnjeva tajnosti s državnim tijelima Republike Hrvatske, institucijama i tijelima EU-a i NATO-a. Poručio je kako je suradnja s NATO-om dokaz da hrvatske tvrtke mogu ravnopravno konkurirati na međunarodnim javnim natječajima te da je ona motivator za stvaranje još boljih modela udruživanja, klasteriranja i prezentiranja na svjetskoj sceni.

King ICT je početkom svibnja objavio da je ugovorio posao s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informaciju o implementaciji informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj vrijedan malo više od pet milijuna kuna. King ICT sa sjedištem u Zagrebu je sistem integrator, a bavi se i uvođenjem inovativnih poslovnih rješenja. Trenutačno zapošljavaju više od 500 ljudi, a u sklopu tvrtke posluju i specijalizirane tvtke Aktivis, za upravljanje dokumentima, i Smart Energy, za razvoj i implementaciju rješenja u području energetske učinkovitosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!