Končar i ZET sklopili sporazum vrijedan gotovo 130 mil. kn

29.12.2021.

14:13

Autor: Hina/HRT

Niskopodni tramvaj/arhivska fotografija

Niskopodni tramvaj/arhivska fotografija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Končar - Električna vozila i Zagrebački električni tramvaj (ZET) potpisali su okvirni sporazum za popravak i održavanje niskopodnih tramvaja serije 2200 i 2300, ukupne vrijednosti 129,9 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu iz Končar Elektroindustrije.


Okvirni sporazum je sklopljen na razdoblje od dvije godine, a temeljem njega će se sklapati pojedinačni ugovori za popravak i održavanje tramvajskih vozila isporučenih Gradu Zagrebu.


Iz Končara podsjećaju kako su Končar-Električna vozila u razdoblju 2005.-2010. isporučila ZET-u 142 niskopodna tramvaja, ukupno vrijedna više od 250 milijuna eura.


- Niskopodni tramvaj i svi njegovi važni podsustavi rezultat su vlastitog razvoja, u kojem su sudjelovala brojna društva Grupe Končar, ističu iz Končara.


Navode i kako su zahvaljujući uspješnoj dugogodišnjoj suradnji s Gradom Zagrebom stvorene pretpostavke za iskorak na zahtjevno europsko tržište, na kojem je Končar predstavljen s hrvatskim visoko-tehnološkim proizvodom.


Potpisani okvirni sporazum je nastavak dugogodišnje suradnje sa ZET-om i u skladu je s Končarevom strategijom poslovanja - da uz isporuku proizvoda gradi dugoročne odnose s kupcima, važne za postizanje najboljih performansi Končarevih proizvoda u tijeku njihova životnog vijeka, ističe se još u priopćenju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!