07:20 / 05.11.2019.

Autor: HRT

Konferencija Američke gospodarske komore

-

-

Foto: - / -

Svrha je poslovnu zajednicu upoznati s prioritetima hrvatskog predsjedanja.
"Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije - konkurentnost i rast" bila je tema konferencije Američke gospodarske komore u našoj zemlji.

Svrha je poslovnu zajednicu upoznati s prioritetima hrvatskog predsjedanja. Govorila je i predsjednica Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a na panel raspravi, između ostalih, sudjelovali su ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Hrvatska ima ambiciozan program predsjedanja Vijećem Europske unije, koji će osnažiti koncepciju ujedinjene Europe. Zasluga je to rada cijele Vlade, istaknula je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Svjesni smo izazova koji su pred nama i složenosti okolnosti u kojima ćemo predsjedati, no nećemo štedjeti truda i rada u nastojanju za ispunjenjem plana svojeg predsjedanja, rekla je predsjednica.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kaže da će Hrvatska biti spremna za predsjedanje.

- Spremni smo onaj trenutak kada to bude doista taj trenutak, to će biti prvoga siječnja ali do tog trenutka se pripremamo. Nije to jednostavna stvar budući da postoje procesi, budući da postoji finsko predsjedanje koje morate odslušati i vidjeti što se napravilo do sada, rekao je Grlić Radman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!