12:51 / 14.12.2018.

Autor: HRT

Konferencija "Buđenje tržišta kapitala"

-

-

Foto: - / -

Tema rasprave - može li se uz novi i zapravo stroži zakonski okvir oživiti domaće tržište kapitala.
Na konferenciji "Buđenje tržišta kapitala", koja se održava u Zagrebu, raspravlja se o novom Zakonu o tržištu kapitala koji je u primjeni oko četiri mjeseca i sadržava čak 24 direktive i odredbe EU-a.

Tema rasprave - može li se uz novi i zapravo stroži zakonski okvir oživiti domaće tržište kapitala.

'Ono što nama donosi novi zakon koji smo donijeli ove godine, odnosno koji je donio hr.Sabor uz potporu Hanfe i Ministarstva financija, zapravo je jedan alat koji nam omogućuje da vratimo povjerenje malim ulagačima. Želimo da kompanije koje su na burzi investitori koji žele investirati u te kompanije znaju što se s tim kompanijama do zadnjeg detalja događa', kazao je Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe.

'Velik je naglasak stavljen na cjelovitost i transparentnost cijelokupnog sustava s velikim naglaskom na zaštitu ulagatelja, dakle, možemo reći pojedinaca, sudionika tržišta kapitala', rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!