08:45 / 27.02.2018.

Autor: I.H./S.M./HRT

Konferencija o biomasi i obnovljivim izvorima energije

-

-

Foto: - / -

Ugostit će više od 200 predstavnika drvoprerađivačkog sektora, proizvođače biomase, drvnog i poljoprivrednog peleta, dobavljače tehnologija, predstavnike institucija iz zemlje i inozemstva, županija, gradova i općina.
Osmu međunarodnu energetsku konferenciju o biomasi i obnovljivim izvorima energije otvorio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Na konferenciji je više od 200 predstavnika drvoprerađivačkog sektora, proizvođača biomase, drvnog i poljoprivrednog peleta, dobavljače tehnologija, predstavnike institucija iz zemlje i inozemstva, županija, gradova i općina koji žele bolje iskoristiti obnovljive izvore energije za regionalni razvoj.

Glavni partneri ove godine su važne europske udruge. Najavljen je i dolazak strukovnih udruga iz Bruxellesa, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore.

Na konferenciji sudjeluju i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Dragan Jelić te pomoćnica ministrice gospodarstva Ana Mandac, zastupnici i bivši resorni ministri Slaven Dobrović, Tomislav Panenić i Darko Horvat kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Govorit će dva hrvatska europarlamentarca - Jozo Radoš i Davor Škrlec. Najavljen je dolazak direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitost Dubravka Ponoša i direktorice Sektora za energetiku i zaštitu okoliša pri HGK Marije Šćulac Domac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!