Koprivnica: Predstavljen projekt povećanja proizvodnje električne energije iz energije sunca

24.08.2022.

16:01

Autor: M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Koprivnica: Predstavljen projekt usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca

Koprivnica: Predstavljen projekt usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Koprivnici je predstavljen projekt usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca u objektima javnog sektora, a provodi ga Kraljevina Norveška sa 16 hrvatskih gradova i općina. Vrijednost projekta je milijun eura, a 850 tisuća eura je bespovratno. Provođenjem pilot projekata instalacije solarnih elektrana na 29 javnih zgrada u 16 gradova i općina u Hrvatskoj, izravno će se povećati proizvodnja električne energije iz energije sunca i smanjiti emisija štetnih plinova.

- Imamo, nakon uspješnog projekta solarnih panela na našim bazenima, što nam je ponešto smanjilo ovu nervozu i neizvjesnost koja vlada, danas imamo tri nova projekta to su fotonaponske elektrane na osnovnoj školi Braća Radić, na osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, na Centru za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce 129 kilovata energije, 105 tisuća eura bespovratnih sredstava, rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!