Krčki hotelijer i vinar: Ne možemo natjerati ljude da se svi cijepe

05.07.2021.

10:16

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Anton Brusić, Anita Franin i Petar Vlahov

Anton Brusić, Anita Franin i Petar Vlahov

Foto: Studio 4 / HRT

Ne možemo natjerati ljude da se svi cijepe, rekao je krčki hotelijer i vinar Anton Brusić komentirajući najavu uvjetovanja dobivanja državnih potpora cijepljenjem radnika danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4, u kojoj se govorilo o aktualnoj situaciji u turizmu.

Direktorica TZ-a Vodice Anita Franin rekla je da im je popunjenost hotela prethodnog vikenda bila jako dobra - 70-80 posto.


- Mi smo trenutno na brojkama od 6200 gostiju, što je vrlo veliki porast u odnosu na lani, s obzirom na situaciju. Međutim, još uvijek nismo, naravno, dostigli brojke iz 2019. godine, rekla je Franin.


- Za prvih šest mjeseci smo za preko 80 posto više nego lani, dodala je.


Hotelijer i vinar Anton Brusić s Krka kaže - stanje je za sada iznenađujuće dobro.


- U lipnju u odnosu na prošlu godinu popunjenost u našem hotelu Gospoja bila je 50 posto viša, rekao je.


- Za sezonu imamo unaprijed popunjeno 80 posto svog kapaciteta, dodao je.


Gosti su, kaže Brusić, standardni - Nijemci, Austrijanci, Slovenci, Mađari, a u zadnje vrijeme sve više Česi, Poljaci i Slovaci. Talijani su ove godine, čini mu se, malo manje zastupljeni.


Franin kaže da su gosti promijenili navike što se tiče druženja i izlazaka - druže se u svom okruženju, obiteljskom ili prijateljskom, na plažama su...


- Drže se distance i ponašaju se vrlo odgovorno, dodala je.


Brusić je bio kritičan prema najavi uvjetovanja dobivanja državnih potpora cijepljenjem radnika.


- Mislim da je to možda malo preoštro jer ipak je to izbor od osobe do osobe i ne možemo mi ni natjerati ljude, ni zbog nekih možda i osobnih stavova, da se svi cijepe. Tako da mislim da je to možda malo preoštro, rekao je Brusić.


Franin je izrazila nadu da će ljudi shvatiti važnost cijepljenja - gosti su cijepljeni i očekuju da cijepljeni budu i domaćini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!