Krčki turizam

02.07.2022.

19:18

Autor: Odri Ribarović/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Krčki turizam

Krčki turizam

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Gužve na graničnim prijelazima, među ostalim i na Rupi gdje se danas malo dulje čekalo, potvrđuju da mnogi turistički putovi vode na Kvarner, koji je već prepun gostiju.

Andrea i Alfred iz Nizozemske proputovali su cijelu hrvatsku obalu, a posljednjih 10 godina gosti su elitnog kampa na otoku Krku. Kad zažele, odu nekamo u obilazak, no ovdje imaju sve što im treba: od restorana, preko različitih priredbi do salona za kućne ljubimce.

- Uz ostalo, oduševljava nas mnogo zelenila i iznimno čisto, tirkizno more - to je pravi odmor za nas, rekao je Alfred Zoombelt, turist iz Nizozemske.

Posljednja istraživanja, ali i dolasci turista iznova potvrđuju da je interes za smještaj u kampovima razmjeran kvaliteti. Naime, u najskupljim kampovima - ne pita se za cijenu.

- Sve je više gostiju koji mijenjaju hotele, hotelske sobe za kamping smještaj. Govorimo o kamping resortima koji imaju razno-razne sadržaje, sa po 5 i 4 zvjezdica, tako da sva ulaganja u kamping, evo višesteruko nam se vraćaju, rekao je Bruno Bogdanić, direktor Krk Premium Camping Resorta.

Od početka ove godine upravo u krčkim kampovima:

- Ostvareno je gotovo 200 tisuća noćenja što je rezultat 17 posto bolji u odnosu na 2019-tu godinu. Dakle došlo je do jednog novog trenda upravo u pandemijskom razdoblju kada su nam kampovi započeli s radom i tijekom zime što je počelo privlačiti brojne goste i u predsezonskom razdoblju, rekla je Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka.

U sezoni, dakako, traži se mjesto više. Pune su i nautičke marine.

- Posjeta ovogodišnja već od ranog početka sezone je obećavajuća, sada isto tako - izvrsna. Lijepo vrijeme nam ide u prilog. Marina Punat je puna, a vjerujem i najveći dio ostalih marina na Jadranu, rekla je Renata Marević, direktorica Marine Punat.

Podsjetimo, izravan prihod hrvatskih marina doseže gotovo milijardu kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!