15:58 / 24.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Kreće natječaj za potpore mladim poljoprivrednicima

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zahtjevi za potpore mladim poljoprivrednicima u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja mogu se podnositi od danas u podne do 13. lipnja, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.
Zahtjevi za potpore mladim poljoprivrednicima u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja mogu se podnositi od danas do 13. lipnja, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Natječaj za operaciju 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja objavljen je 11. travnja, a od danas u podne do 13. lipnja u podne moguće je u AGRONET-u podnositi potvrde o zahtjevima za potporu, podsjećaju iz Ministarstva.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne dulje od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuo je da je na raspolaganju 132,6 milijuna kuna u ovom natječaju. Financirat će se kupnja poljoprivredne mehanizacije i opreme, domaćih životinja, bilja, sjemenja i sadnog materijala.
U natječaj je uključeno i građenje, opremanje prostora, podizanje ili rekonstrukcija trajnih nasada, rekao je te dodao kako su ostavljene široke mogućnosti i vjeruje da će svatko naći ponešto za sebe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!