18:20 / 18.12.2020.

Autor: Zvjezdana Heina/T.V./Dnevnik/HRT

Kuća hrvatske hrane "Crotaste"

-

-

Foto: - / -

Kuća hrvatske hrane preko puta kuće Europe pravo je mjesto za gurmane i ljubitelje autohtonih proizvoda i onih bez GMO-a.
U Zagrebu je otvorena prva Kuća hrvatske hrane "Crotaste". Novi prodajno-promotivni centar u srcu metropole nudi ekološke i autohtone proizvode više od 100 domaćih proizvođača koji su u pandemiji sve traženiji.

Kuća hrvatske hrane preko puta kuće Europe pravo je mjesto za gurmane i ljubitelje autohtonih proizvoda i onih bez GMO-a.

- U prostoru je prisutna i zelena i plava Hrvatska. Imamo preko 250 proizvoda  iz 18 županija i želja nam je da ovdje mali i srednji poljoprivredni proizvođači nađu svoj prostor, ističe Kruno Dugalić, ravnatelj HAPIH-a.

I ministrica poljoprivrede Marija Vučković voli svježe i zdrave proizvode, a zadovoljna je i povoljnijim vjetrovima u našoj poljoprivredi.

- Rast vrijednosti proizvodnje od gotovo 5 posto i što je još važnije rast neto dodane vrijednosti i produktivnosti od gotovo 10 posto, kaže ministrica.

Projekt Crotaste potaknuli su Agencija za poljoprivredu i hranu te Agroklaster iz Slavonije, koji ima velike planove.

- Da Slavonija više ne bude nerazvijena i da bude prehrana za cijelu Hrvatsku, poručuje Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan.

Kupujmo domaće godinama promiče i gospodarska komora.

- U ovim teškim vremenima svaka kuna potrošena na hrvatski proizvod se itekako multiplicira na hrvatsko gospodarstvo, ističe Ivan Barbarić, potpredsjednik HGK.

Vjerujemo da će i turistima ovaj centar hrvatskih delicija biti nezaobilazno mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!