15:59 / 05.12.2019.

Autor: Željka Lopac Purković/HRT

Kvarner proglašen destinacijom godine

-

-

Foto: - / -

Porast noćenja u pred i posezoni veći je za 90 posto u odnosu na 2010-tu godinu, a u glavnoj sezoni za 37 posto
Uspješnu destinaciju čine uspješni ljudi, koji svoj posao obavljaju profesionalno i savjesno.

- Kročenje nekakvim putevima kojima se rjeđe ide, zapravo, ugrađeno u ovo što smo dobili nagradu, a tim putevima se obično teže uspinje, ali se lako pada, rekao je dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije, Opatija.

- U turizmu je svaki čovjek važan za uspjeh. To je dokazala i ova turistička godina koja nije bila ni najmanje lagana, međutim, Kvarner zaista ima kvalitetne ljude koji rade u turizmu, izjavila je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

Upravo o tome govore i rezultati. Porast noćenja u pred i posezoni veći je za 90 posto u odnosu na 2010-tu godinu, a u glavnoj sezoni za 37 posto. Kvarner je specifičan.

- Nudi praktički 3 regije, gorsku, primorsku i otočnu. Jedan specifikum, jedno bogatstvo, jednu kvalitetu. Dokaz je ova turistička godina koja je prošla. Pripremaju se već za sljedeću s ovim podacima s novim investicijama, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Zasluge idu svima.

- Velika promocija, puno motiva, dolazaka, puno ulaganja u destinacijama iz kojih nam dolaze turisti, puno oglašavanja, jednostavno daje rezultate, kaže Zlatko Komadina, predsjednik TZ Kvarnera i župan PGŽ-a.

A upravo je turizam taj koji ujedinjuje više privrednih, pa i poljoprivrednih grana na ovome području.

- Hrvatsko vinarstvo je otišlo daleko naprijed i sada je došlo vrijeme i vidim ovdje kroz ove dane turizma da se piju vina s Kvarnera, znači da je došla svijest po malo i do turističkih djelatnika, izjavio je vinar Miroslav Palinkaš.

Spoj zelenog i plavog je ono što Kvarner čini posebnim i stoga treba iskoristiti ključan trenutak za još bolje rezultate. U 2020-u ulazi noseći jednu od najprestižnijih turističkih titula: među 10 top regija je, a dogodine je Rijeka i Europska prijestolnica kulture. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!