11:09 / 16.02.2018.

Autor: ib/HRT

Laušić o Agrokoru: Slijedi neka vrsta mini Daytona

-

-

Foto: - / -

Novinar Slobodne Dalmacije, Frenki Laušić komentirao je situaciju u Agrokoru.
Nakon maratonskog rešetanja u Saboru potpredsjednice Vlade Martine i Dalić i Vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka ostaje pitanje je li javnost doznala nešto novo - tko je uopće odgovoran za visinu konzultantskih i savjetničkih ugovora te što je s nagodbom vjerovnika. Odgovore na ova pitanja pokušao je otkriti novinar Slobodne Dalmacije, Frenki Laušić.

"Kao što je bilo za očekivati - nismo otkrili previše novih informacija. Dobili smo informaciju da je gospodin Ramljak na neki način priznao da mu žao da je na takav način postupao. Na neki način je ponudio i ostavku, vidjet ćemo kako će premijer Plenković reagirati. Ono što je novo jest da je potpredjednica Vlade Martina Dalić kazala da je pri pisanju Zakona čiji je ona kreator konzultirala gospodina Ramljaka i gospodina Matića, gospodina Šavorića i njegovu odvjetničku kancelariju. To su otprilike te najbitnije nove informacije. Dodao je i da je nova informacija da neki vjerovnici traže od izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka da plati 12 milijuna eura za plaćanje savjetovanja stalnog vijeća vjerovnika. Ondje je trenutno takva situacija, koliko se neslužbeno može doznati, da na tome inzistiraju financijski vjerovnici dok dobavljači smatraju da je to prevelika cijena, iako cijena ne može biti znatno manja. Da onda svaka grupa vjerovnika plaća svog konzultanta, svog savjetnika, a ne da to plaća izvanredna uprava, odnosno Agrokor ili Alix Partners", rekao je.

"Sad se spominje situacija da će se ići na neku vrstu mini Daytona. Sastat će se svi zajedno i u roku od tri, četiri, pet dana moraju se dogovoriti, dodao je. No sad je donesena odluka o produženju roka do 10. srpnja pa se ne mora brzati s odlukom, nije hitno".

"Smatram da su Dalić i Ramljak jučer ostavili bolji dojam jer su se jako dobro pripremili i taktički i tematski i psihološki, ako hoćete. Izdržali su 4,5 sata "rešetanja" i samo im je u par trenutaka pala koncentracija pa su krivo reagirali. Po meni su više podbacili oporbeni zastupnici jer se nisu koncentrirali na slabe točke. Nakon par pitanja koja bi bila okej i imala rezona, oni bi nastavili s povijesnim uvidima i moralnim prodikama, odgovarali na svoja pitanja i onda bi u tome - posebice gospođa Dalić - našla slabe točke u njihovom izlaganju. Pa bi njih prozivala za njihove pogreške", istaknuo je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!