Lerotić pozvao Filipovića da osigura likvidnost Uljanika i isplatu plaća

15.06.2023.

13:35

Autor: Hina/HRT/A.S.

Marin Lerotić

Marin Lerotić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Marin Lerotić, donedavni IDS-ovac, pozvao je ministra gospodarstva Davora Filipovića na konkretne korake i poteze koji će osigurati dugoročnu likvidnost Uljanika i isplatu plaća, kao i dovršetak izgradnje već započetih brodova.


Prije nekoliko dana u javnosti su se pojavile informacije o blokadi Uljanik Brodogradnje 1856 te o neisplati plaća radnicima za mjesec travanj 2023. godine. Država kao većinski vlasnik navedenog trgovačkog društva dužna je osigurati likvidnost poduzeća i ne dovoditi u pitanje egzistenciju preko 300 radnika i njihovih obitelji koji tamo rade, priopćio je Lerotić.

Na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, dodaje, stoji kako je brodogradnja iznimno značajna djelatnost za Hrvatsku pa je samim time još više nejasna politika Vlade i njezino nečinjenje koje dovodi do blokade i neisplate plaća.

- Brodogradnja je dio pulskog identiteta te očekujem da ministar učini sve što je u njegovoj moći kako bi se osigurala dugoročna likvidnost i poslovanje Uljanik Brodogradnje 1856, poručuje Lerotić. 

Poziva ministra Filipovića i Vladu da napokon pošalju poruku da stoje iza pulske brodogradnje podsjetivši kako je Vlada svojevremeno stala iza Podravke, u kojoj državni udio u vlasništvu iznosi 25 posto, te je spašavala Agrokor, privatnu tvrtku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!