20:58 / 23.10.2018.

Autor: H.M./D.M./HRT

Ličke zvjezdice visokog sjaja

-

-

Foto: - / -

Milijunske investicije u Lici nisu usmjerene prema masovnom već elitnom i održivom turizmu.
Turistički potencijal Plitvica iznimno je velik. Sve je više kvalitetnog i luksuznog smještaja i dodatnih sadržaja koje su prepoznali i investitori. Najvećim dijelom ulažu u manji, ali ekskluzivniji i atraktivnij smještaj i sadržaje koji unatoč visokim cijenama imaju svoje kupce.

U Grabovcu gostima nude umjetno jezero, malu plažu i boravak u krošnjama drveća. U blizini Plitvica, izvan granica parka, u Vrhovinama, gradi se još jedan luksuzni ekološki i održivi kamp-resort. Objekti su energetski samoodrživi, proizvodit će 30 kilovata struje iz svojih fotonaponskih ćelija te toplu vodu iz solarnih panela. U njegovoj blizini još je jedna jedinstvena atrakcija - najduži zipline.

Milijunske investicije u Lici nisu usmjerene prema masovnom već elitnom i održivom turizmu. Na sve strane niču novi objekti. Mahom s četiri i više zvjezdica. Jedan takav gradi se tik uz granicu s BiH i nekadašnji najveći vojni aerodrom Željavu. Radit će cijelu godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!