Ljubimci su dobrodošli u južnu Istru

04.01.2022.

07:00

Autor: Jasminka Kalčić/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Ljubimci su dobrodošli u južnu Istru

Ljubimci su dobrodošli u južnu Istru

Foto: HTV / HRT

Klaster južne Istre koji okuplja 6 turističkih zajednica prvi postaje odredište u koje su kućni ljubimci dobrodošli. Interes za sudjelovanje u novome turističkome proizvodu već je iskazalo više od 300 privatnih iznajmljivača.

Luna kuću za odmor svoje gazdarice čuva već godinama i ujedno uveseljava turiste koji u njoj borave. Sad će taj objekt i službeno nositi naziv "pet friendly".

- Danas su pas ili mačka punopravni članovi obitelji i kao takve ih se i tretira. Bitno je moći ponuditi smještaj za kućnoga ljubimca, a ono što gosti najčešće traže jest da je objekt ograđen kako bi kućni ljubimci mogli biti bezbrižni, da se mogu slobodno kretati. Lijepo im je kad susjedni objekt ima psa, pa se i ti psi, kao i mi ljudi sprijatelje. Često se zna desiti da se naš pas druži s njihovima, da idu skupa i u šetnje, stvara se veliko prijateljstvo, objašnjava Maja Bizjak, privatna iznajmljivačica iz Vinkurana.

Projekt Pet friendly klastera stajao je 175 tisuća kuna, a novac je stigao iz Hrvatske turističke zajednice.

- Iz tih sredstava smo financirali cjelokupni dizajn projekta, web stranicu, brošuru, tu su svi podaci koje interesiraju one koji imaju kućne ljubimce, od smještaja do dućana za ljubimce, veterinarskih stanica, sve što je njima bitno, koji ih ugostiteljski objekti primaju i slično, ističe Sanja Cinkopan, direktorica TZ-a Pule.

Podijelit će se metalne posudice za vodu te papirnate ekološke vrećice, označit će se plaže na koje mogu i kućni ljubimci te svi turistički objekti koji ih primaju. Dosad se za uključenje u projekt javilo više od 300 privatnih iznajmljivača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!