14:35 / 27.03.2018.

Autor: D.M./HRT/Hina

LNG na Krku - predsjednica za kombinirano rješenje

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako je gradnja LNG terminala bitna za energetsku neovisnost Hrvatske jer možemo postati taoci neke geopolitičke krize.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako je gradnja LNG terminala bitna za energetsku neovisnost Hrvatske, jer možemo postati taoci neke geopolitičke krize koja možda i nije u našem susjedstvu, ali može opstruirati dovod energenata, što može utjecati na hrvatsko gospodarstvo i političku stabilnost.

Odgovarajući na pitanje novinara u Karlovcu je li za stacionarni ili plutajući LNG terminal, predsjednica države rekla je kako se u interesu što bržeg rješavanja pitanja dobave plina zauzima za kombinirano rješenje; početi s plutajućim jer se taj brod može poslije ili prodati, premjestiti ili dati u lizing nekomu drugomu, a trajno je rješenje stacionarni LNG koji će imati i veće kapacitete.

Vezano za ekološku sigurnost plutajućeg LNG terminala rekla je kako se on ne razlikuje ni po čemu od nekoga drugog većeg broda te da on ne ugrožava okoliš. Dodala je kako sve treba sagledati u razumnoj raspravi, među ostalim i s aspekta otvaranja radnih mjesta na otoku Krku i u okolici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!