07:31 / 12.07.2019.

Autor: HRT

Lufthansa u šest mjeseci s više putnika i većom popunjenošću zrakoplova

Mr_Worker/Pixabay

Mr_Worker/Pixabay

Foto: - / -

Stopa iskorištenosti flote na razini grupe poboljšana je za 1,6 postotnih bodova, na 85,2 posto, što znači da je potražnja rasla brže od one ponuđenih sjedala.
Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa započela je ljetnu sezonu s većim brojem putnika i boljom popunjenošću zrakoplova, izvijestili su iz kompanije.

Najveća europska zrakoplovna kompanija, zajedno sa svojim podružnicama Swiss Airom, Austrian Airlinesom i Eurowingsom, u lipnju je prevezla oko 13,8 milijuna putnika, što je 4,5 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, priopćila je ta tvrtka.

Stopa iskorištenosti flote na razini grupe poboljšana je za 1,6 postotnih bodova, na 85,2 posto, što znači da je potražnja rasla brže od one ponuđenih sjedala. To se odnosilo i na čvorište u Muenchenu, gdje je kompanija uspjela prodati 10,7 posto više ponuđenih sjedala, djelomično zbog preseljenja jumbo zrakoplova Airbusa A380. Potražnja se u Muenchenu povećala za 11,1 posto.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci zrakoplovne tvrtke u sklopu grupe prevezle su više od 68,9 milijuna putnika, što je 3,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Stopa popunjenosti zrakoplova bila je 80,8 posto, što je porast od 0,9 postotnih bodova.

Niskobudžetni ogranak Eurowings, koji je u lipnju smanjio ponudu letova za 1,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prevezao je 6,5 posto više putnika.

U prvih šest mjeseci Eurowings je povećao broj putnika za 1,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, izvijestila je kompanija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!