14:30 / 25.01.2018.

Autor: Hina

Luka Burilović ponovno izabran za predsjednika HGK

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od 90 skupštinskih glasova Burilović je dobio njih 80. Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između tri kandidata - Luke Burilovića, Marina Lovrovića i Davora Poljaka.
Luka Burilović ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) i to za mandatno razdoblje od 2018. do 2022., odlučila je u četvrtak skupština HGK.

Od 90 skupštinskih glasova Burilović je dobio njih 80. Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između tri kandidata - Luke Burilovića, Marina Lovrovića i Davora Poljaka. Upravni odbor HGK je početkom siječnja raspisao javni poziv za izbor novog predsjednika HGK, a na prošlotjednoj su sjednici obavili razgovore sa sedam osoba, koliko je pristiglo pravovaljanih kandidatura za predsjednika HGK.

Na temelju toga Upravni odbor je predložio trojicu kandidata za predsjednika HGK za iduće četverogodišnje razdoblje i proslijedio Skupštini HGK na odlučivanje.

Burilović: U fokusu internacionalizacija, dualno obrazovanje i digitalizacija

Fokus Hrvatske gospodarske komore (HGK) u idućem razdoblju bit će na internacionalizaciji gospodarstva s ciljem jačanja izvoza, poticanju reformi, posebice dualnog strukovnog obrazovanja te digitalizaciji usluga, istaknuo je ponovno izabrani predsjednik HGK.

Vizija i strateški projekti Komore za iduće razdoblje predstavljaju želju da zajedno s vama nastavimo posao zacrtan Strategijom HGK 2017. - 2022., kazao je Burilović napominjući kako pritom primarno misli na internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, provedbu dualnog obrazovanja i digitalizaciju usluga.

Jačanjem mreže predstavništava bit ćemo još bolja potpora pri izvozu, što je jedan od ključnih elemenata razvoja gospodarstva, istaknuo je Burilović te naglasio kako mu je jedan od ciljeva u novome mandatu da kreatori politika još snažnije uvažavaju glas gospodarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!