13:54 / 03.02.2019.

Autor: HRT

Mala škola rezidbe - kako pravilno orezivati vinovu lozu

-

-

Foto: - / -

Sve sorte ne orezuju se jednako, a kako orezivati graševinu, naučili smo na obroncima Krndije, u kaptolačkom vinogorju.
Svi znamo, rezidba je među najvažnijim poslovima u vinogradu, o njoj ovise urod, opterećenje trsa i kvaliteta grožđa. I ne samo to, jer rezidbom izravno utječemo na zdravlje loze i njezin životni vijek u vinogradu.

Zato struka - upravo sad kad loza miruje - vinogradare educira kako pravilno orezivati lozu. Sve sorte ne orezuju se jednako, a kako orezivati graševinu, naučili smo na obroncima Krndije, u kaptolačkom vinogorju.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!