Mali distributeri privremeno prekidaju akciju zatvaranja benzinskih postaja

08.07.2022.

10:08

Autor: HRT/V.G.

Benzinska postaja

Benzinska postaja

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

S obzirom na informaciju o skorom sastanku velikih distributera goriva i Vlade RH, koju mali distributeri vide kao prvi pozitivan pomak od početka naše akcije, odlučili su privremeno i djelomično prekinuti zatvaranja benzinskih postaja.


- Veliki distributeri podržali su naše akcije, prepoznali probleme i predali ministarstvu gospodarstva RH moguća rješenja vezana uz tešku situaciju koja je nastupila na tržištu naftnih derivata uvođenjem Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, poručuju mali distributeri i dodaju:

- Uvažavajući pozitivne namjere ministarstva gospodarstva, djelomično prekidamo naše akcije zatvaranja benzinskih postaja i očekujemo rješenje problema. Djelomičan prekid znači da i dalje postoje veliki problemi u opskrbi naftnim derivatima i stoga neće moći svi članovi otvarati benzinske postaje odmah i neće na svim benzinskim postajama u svakom trenutku biti svih vrsta goriva. Očekujemo povremene, veće i manje probleme u opskrbi dok je postojeća Uredba na snazi.

Napominju da su, u slučaju da do zadovoljavajućeg rješenja ne dođe u realnom i što skorijem roku, spremni ponovno zatvoriti sve benzinske postaje i tako do pronalaska održivog modela rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!