06:45 / 19.02.2021.

Autor: Sara Badžek/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Uspješna mala tvornica pila kao ostvarenje sna

Uspješno poslovanje unatoč epidemiji

Uspješno poslovanje unatoč epidemiji

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pozitivna priča iz Trnovca Bartolovečkog, nadomak Varaždina. Obiteljska tvrtka koja se bavi izradom pila za drvo ni u epidemiji nije osjetila potrese u poslovanju, upravo suprotno.

Mnogi su tada zatvarali svoje tvrtke, no Ivan Sušec krizne je 2008. hrabro krenuo u privatni posao.

- Trebalo je hrabrosti, taman je počela kriza, izdržali smo, nije bilo lako. Imamo volju, držimo do kvalitete i problema nemamo, kaže Ivan Sušec, vlasnik tvrtke Drvo Brusiona.

Igra s reznim alatima za drvo krenula je tada u maloj garaži, s tri zaposlenika. Ni epidemijska kriza nije srezala poslovanje. Upravo suprotno, obiteljska tvrtka uselila je u novu, 5 milijuna kuna, vrijednu poduzetničku halu.

- Hvala Bogu nismo imali nikakvih problema s poslom, dapače, mi smo 2020. završili bolje nego 2019., kaže Sušec.

Osam sati treba da iz strojeva izađe spremna pila. Pilanama u Hrvatskoj i okolnim zemljama isporučili su ih na tisuće. Raste i radni kolektiv, uz dvoje novozaposlenih, sada ih je 16.

- Nije težak posao, sve je više manje automatizirano, jedino treba puno raditi, priča zaposlenik Goran Premec.

No straha nema, disciplinirani su sjevernjaci. Mnoge male obiteljske tvrtke, kao ni velike izvozno orijentirane industrije poslovne potrese nisu osjetile.

- Ono što je interesantno da je čitavo gospodarstvo varaždinske županije u prvih osam mjeseci imalo izvoz kakav je bio i u godinama prije pandemije, to govori u prilog žilavosti, kaže Dragutin Gložinić, HGK Županijska komora Varaždin.

Govori u prilog tome i priča ove male tvrtke. Upornošću, ulaganjima i optimizmom ostvaruju svoj san.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!