Porezna politika u izazovnim vremena

05.07.2022.

13:33

Autor: I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Ministar Zdravko Marić

Ministar Zdravko Marić

Foto: HTV / HRT

"Porezna politika u izazovnim vremena" bila je tema susreta na poslovnom doručku Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Ministar financija Zdravko Marić odgovarao na pitanja novinara oko porezne politike odnosno ublažavanja inflatornih pritisaka na standard, pogotovo siromašnijih građana.

- Ideja je zapravo svim ovim mjerama, opet ću ponoviti, s jedne strane ublažiti inflatorne pritiske, a s druge strane izuzetno važno osigurati adekvatnu opskrbu i pogonskim gorivima i energentima i hranom i svim ostalim robama i uslugama. To je, ponavljam, izazov s kojim se suočavamo. Dakle, ove sve mjere i balansiranje s njima je zapravo usmjereno upravo na neki način pomirivanje ta tri cilja - s jedne strane ublažiti inflatorne pritiske, osigurati opskrbu i s druge strane ne dozvoliti dodatno usporavanje i ne daj Bože pad gospodarskih aktivnosti, rekao je Marić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!