09:28 / 18.03.2020.

Autor: A sada Vlada/HRT

Marić: Paket mjera bi trebao biti na snazi do kraja tjedna

-

-

Foto: - / -

Ne očekujem da su ovo konačne mjere, jer bi to značilo da stvari jenjavaju, međutim, vidimo i sami situaciju u okruženju EU da stvari još uvijek ne idu prema boljem, rekao je Marić.
Vlada je predložila 63 mjere u gospodarskom paketu za pomoć gospodarstvu i uputila ih u Sabor u hitnu proceduru. U emisiji A sada Vlada gostovao je ministar financija Zdravko Marić.

- Danas kreće rasprava i krenut će sa Zakonom o civilnoj zaštiti, a nakon toga kreće rasprava o svim ovim točkama. Vidjeli ste jučer šesnaestak zakona koje ćemo danas raspraviti. U proteklih nekoliko dana bilo je sastanaka s parlamentarnim klubovima i u tom organizacijsko-logističkom dijelu da se što je moguće više ubrzaju te procedure. Imamo podršku svih stranaka i to je više nego dobrodošlo.

Očekuje kaže da će određeni klubovi ulagati neke amandmane, jer se radi u brzini. Dogovor je da se glasovanje zakaže za sutra, potom objava u Narodnim novinama i stupanje na snagu.

- Očekujem da bi to sve skupa trebalo stupiti na snagu do kraja tjedna i da se od ponedjeljka već mogu implementirati stvari i da budu gotovi svi kriteriji. Što se tiče porezne, bit će maksimalno na raspolaganju svim poreznim obveznicima. Danas ili sutra ovisno o preporukama i odlukama Stožera civilne zaštite i preporukama zdravstvene struke i svi ostali ćemo se tome prilagođavati, rekao je Marić.

Komunikacija će biti putem e-porezne i građani mogu računati na to da će Porezna dati sve od sebe istaknuo je Marić.

Ima onih koji su već sada osjetili efekte zbog koronavirusa neminovno, ali ima i onih koji možda još nisu, ali sigurno hoće, navodi Marić.

- Ne očekujem da ćemo biti s ovim mjerama konačni, jer bi to značilo da stvari jenjavaju, međutim, vidimo i sami situaciju u okruženju EU da stvari još uvijek ne idu prema onom boljem scenariju tako da i mi moramo biti spremni s nekakvim dodatnim nadopunama mjera i nekim novim okolnostima.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!