14:14 / 21.09.2018.

Autor: I.H./Hina

Marić: Plan restrukturiranja Uljanika izradila je Uprava

-

-

Foto: - / -

Marić je rekao da su određena državna jamstva za Uljanik već testirana te da se razgovara s bankama i naručiteljima brodova.
Plan restrukturiranja Uljanik grupe potpuno je izradila njezina Uprava, a Vlada ga je formalno komunicirala s Europskom komisijom, rekao je u petak novinarima u Saboru ministar financija Zdravko Marić.

Plan je, kako je rekao, potpuno izradila Uprava Uljanika, u suradnji s konzultantima koje je odabrala i u skladu s odabirom strateškog partnera kojega je odabrala.

Vlada je pak, dodao je Marić, formalno taj plan komunicirala s EK. Na pitanje je li naizgledniji ishod krize u Uljaniku stečaj, Marić je odgovorio da u tom smislu nema ništa novo reći u odnosu na prošlotjednu sjednicu Vlade i da u ovom trenutku ne bi procjenjivao koji je razvoj događaja najizgledniji.

Podsjetimo, premijer Plenković prošli je tjedan rekao da su pred Uljanikom tri moguća scenarija: insolvencijski postupak, plan restrukturiranja prihvatljiv Europskoj komisiji i Vladi te ulazak nekog drugoga strateškog partnera.

Marić je rekao da su određena državna jamstva za Uljanik već protestirana te da se razgovara s bankama i naručiteljima brodova. Riječ je, kako je rekao, o činidbenim avansnim jamstvima za gradnju brodova te čistim financijskim jamstvima za kredite kod komercijalnih banaka.

Na pitanje je li točna tvrdnja saborskog zastupnika Ivana Lovrinovića da je financijski nadzor u Uljaniku kasnio, Marić je odgovorio da je nadzor proveden, ali da ne može govoriti o njegovim nalazima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!