21:01 / 15.06.2018.

Autor: M.M./HRT

Mate Rimac u konkurenciji za Svjetskog poduzetnika godine

-

-

Foto: - / -

Jedan od hrvatskih izvoznika pred kojim je golema perspektiva je tvrtka Rimac Automobili - u većinskom vlasništvu Mate Rimca koji već godinama privlači pozornost svojim električnim vozilima.
Jedan od hrvatskih izvoznika pred kojim je golema perspektiva je tvrtka Rimac Automobili - u većinskom vlasništvu Mate Rimca koji već godinama privlači pozornost svojim električnim vozilima. Štoviše - njihov Concept Two - najbrži je električni automobil na svijetu.

Zbog uspjeha - Mate Rimac u prestižnom je izboru revizorsko-konzultantske tvrtke Ernst & Young - izabran za hrvatskog poduzetnika godine. Ušao je u konkurenciju 56 kandidata iz 46 zemalja za Svjetskog poduzetnika godine. Pobjednik će sutra biti proglašen u Monaku.

Od 10.000 poduzetnika iz svih zemalja svijeta na kraju je došlo 56 u Monako, koje reprezentiraju 26 milijardi dolara prihoda, što je duplo više nego Hrvatskog izvoza. Šanse za pobijedit, nama kao mladoj firmi, relativno su male, ali već biti tu velika je stvar. Nagrade su lijepo priznanje, ali puno važnije je ispuniti naše ciljeve i izgraditi snažnu firmu, rekao je Rimac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!