07:05 / 10.02.2021.

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/Regoionalni dnevnik/HRT

Matija i Mateo uveli rakiju u moderno doba

Novi brend

Novi brend

Foto: HTV / HRT

Vjerojatno nema Riječana koji nije čuo za izreku "đir po starom gradu". Riječ je o projektu kojeg su prije 7 godina pokrenula dvojica mladih Riječana, tada studenata. Želeći oživjeti riječki stari grad osmislili su zabavnu manifestaciju za studentsku i ostalu mladež. Danas dvojac ima 8 tvrtki i širi svoj posao i na ostale hrvatske gradove.

Matija Blažević i Mateo Raguzin prijatelji su od osnovne škole. Dijelili su i srednju školu, bili i susjedi. Danas su uspješan partnerski dvojac. Tvorci su uspješnog projekta "đir po starom gradu" kojim već 6 godina želje studentima i mladima približiti riječki stari grad i mogućnosti izlaska i zabave.

Reklamiraju ga uglavnom na društvenim mrežama i na fakultetima, a svaki dugi utorak drukčiji je tematski party. Studenti su to prepoznali. Matija i Mateo još dok su bili studenti Ekonomskog i Tehničkog fakulteta radili su za turističku agenciju i proputovali mnoge zemlje. Probali su vidjeti što prolazi u inozemstvu i to implementirali na hrvatsko tržište.

Tradicionalno piće u modernom dobu

Nakon sedam godina shvatili su da je vrijeme za novu robnu marku. Imaju osam tvrtki, skrbe se o 40 zaposlenih. Zajedno s partnerima, odluka je pala - rakija. U dogovoru s dva OPG-a, jedan je iz Primorsko-goranske županije, a drugi iz Zagorja - napravili su vlastiti brand rakija. Nazvali su ga "Hogster" i razvili dvadesetak okusa. Imaju 13 svojih, što rakija, što likera.

Ovaj mladi riječki partnerski dvojac i nakon teške prošle godine i ne baš sjajnog početka 2021. optimističan je. Na široj su međunarodnoj sceni prepoznati po zabavama na brodovima u Novalji. Puno je rada i odricanja, kaže Matija, ali ne misle stati. Nebo je granica, a inovativnost, upornost i znanje i ovdje su se pokazali kao dobitna kombinacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!