18:10 / 06.10.2019.

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/IMS/HRT

Međimurje, kontinentalna top-destinacija

Foto: ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Velikim koracima šire svoju ponudu, što su prepoznali i turisti koji sve više posjećuju najsjeverniji dio Hrvatske.
Na Danima hrvatskog turizma koji su ovoga tjedna prvi put održani u Slavoniji - dodijeljene su Hrvatske turističke nagrade. Najuspješnijom destinacijom kontinentalne Hrvatske - proglašeno je Međimurje.

Velikim koracima šire svoju ponudu, što su prepoznali i turisti koji sve više posjećuju najsjeverniji dio Hrvatske. Plodne ravnice Donjeg Međimurja, ili raštrkani brežuljci od Štrigove do Svetog Martina na Muri - sve to privlači turiste. Traže - autentičnu kuhinju i mir.

OPG-ovi su se povezali s restoranima i hotelima - nude međimurske autohtone proizvode. Važni su i sadržaji. Tisuće ribolovaca natjecale su se nedavno u Prelogu, Porcijunkulovo je ove godine oborilo rekorde - privukli su više od 300 tisuća gostiju, festival elektroničke glazbe Forestland - nezaobilazan je dio europske DJ mreže.

Stoga ne iznenađuje da sjever zemlje obara turističke rekorde. Ostvareno je više od sto tisuća noćenja. Planova je još mnogo - poučne staze, infrastruktura, vinske ceste. I postizanje novih turističkih rekorda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!