21:53 / 12.12.2018.

Autor: S.B./E.L.S./HRT

Međimurje - primjer destinacijskog menadžementa

-

-

Foto: - / -

Popis ponude je dug - od tradicije pod UNESCO-ovom zaštitom, preko prirode do modernog zdravstvenog turizma.
Sve zahtjevnijim turistima sunce i more više nisu dovoljni. Raznolikim turističkim proizvodima sve ih više privlače i kontinentalne županije, pa tako i Međimurska. U turističke svrhe, s pomoću europskog novca, iskoristili su i vojne objekte.

Nekada je tamo bila vojska, a od sada će biti turisti. Palača turizma - četiri je milijuna kuna vrijedan prostor za djelatnike, centar za posjetitelje, uskoro i odmorište za cikloturiste.

Utvrdili smo da nam je potrebna takva infrastruktura, da bismo mogli prihvatiti goste i predstaviti baštinu, kazao je Rudi Grula, direktor TZ-a Međimurske županije.

Popis ponude je dug - od tradicije pod UNESCO-ovom zaštitom, preko prirode do modernog zdravstvenog turizma.

Prema svim anketama potpuno se mijenja slika turizma, turisti ne dolaze zbog sunca, mora, dolaze zbog enogastronomije, posebnih oblika turizma, ciklo, kulturnog, zdravstvenog. Međimurje ima najbrži rast kontinentalnog turizma i u njegov se razvoj ulaže još 75 milijuna kuna.

Samo u ovoj godini ostvarili su 180 tisuća noćenja, 16 posto više nego lani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!