13:51 / 26.04.2019.

Autor: HRT

Međusobne optužbe IDS-a i Vlade zbog Uljanika

-

-

Foto: - / -

Radnici Uljanika i Trećeg maja već mjesecima nisu primili plaću. U Vladi očekuju dolazak mogućeg investitora iz Kine. Ministar gospodarstva Darko Horvat za Studio 4 potvrdio je da su s njima u dnevnom kontaktu.
Radnici Uljanika i Trećeg maja već mjesecima nisu primili plaću. U Vladi očekuju dolazak mogućeg investitora iz Kine. Ministar gospodarstva Darko Horvat za Studio 4 potvrdio je da su s njima u dnevnom kontaktu. Predsjednik IDS-a Boris Miletić duboko je razočaran ponašanjem Vlade prema Istarskoj županiji, a premijer Andrej Plenković im poručuje da su im prigovori - neargumentirani i neukusni.



Predsjednik IDS-a Boris Miletić duboko je razočaran ponašanjem Vlade prema Istarskoj županiji. Tvrdi da je odnos svih HDZ-ovih vlada prema Istri bio diskriminirajući, ali da nijedna nije pokazala takvu aroganciju - kao ova aktualna. Rekao je da će premijer popodnevni posjet Rovinju iskoristiti za slikanje među luksuznim jahtama, daleko od pogleda radnika praznog Uljanika.



Premijer Andrej Plenković u petak je poručio da Vlada želi pomoći Uljaniku i 3. maju, a prigovore IDS-a na račun Vlade oko brodogradilišta nazvao je neargumentiranima i neukusnima.

Na pitanje kako komentira oštre kritike IDS-a na račun Vlade koje kažu da premijer dolazi otvarati marine, a da s druge strane ignorira problem radnika Uljanika te da se to pretvorilo u politički rat s Istrom, Plenković je odgovorio da je "politikanski pristup čelnika IDS-a već pomalo deplasiran".

- Razumijem da se trude prijeći prag na europskim izborima, no stranka koja je praktički kontinuirano na vlasti zadnja tri desetljeća u Istri, nema što prigovoriti, naročito ne ovoj Vladi - rekao je premijer nakon sjednice Županijske skupštine Karlovačke županije.

Nazvao je to stupnjem nezahvalnosti za Vladu koja podržava projekte i investicije koje se odnose na Istarsku županiju te Vladu koja je našla rješenje za plaće radnicima Uljanika.

- U ponedjeljak nam dolazi izaslanstvo China Shipbuilding Corporation, najvećeg brodogradilišta, i mislim da radimo taj napor zato što želimo pomoći Uljaniku i 3. maju. Prigovarati ovoj Vladi je nearugmentirano i neukusno - rekao je Plenković.

Na pitanje ima li kakvih pomaka u dogovoru s belgijskim naručiteljem, rekao je da im je bitno da ne dođe do naplate cijelog iznosa jamstava te da je sigurno bolje ići na varijantu da se isplati 22 milijuna eura nego 130.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!