Mesna industrija Lijanović u predstečaju

18.08.2023.

09:26

Autor: Hina/HRT/R.S.

Predstečaj nad Mesnom industrijom Lijanović

Predstečaj nad Mesnom industrijom Lijanović

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj nad Mesnom industrijom Lijanović te je imenovao Jelenu Stankus-Tkalec za povjerenicu predstečajne nagodbe, a ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika zakazao je za 4. prosinca.

Sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga zastupnika Mesne industrije Lijanović i dostavljene sve potrebne dokumentacije za otvaranje predstečajnog postupka uključivši i očevidnik prema kojemu su neizvršene osnove za plaćanje krajem srpnja iznosile 18.528 eura te je račun bio blokiran nešto manje od 60 dana.

Rješenjem su pozvani i Lijanovićevi vjerovnici da Financijskoj agenciji u roku od 21 dan od dostave rješenja prijave svoje tražbine, ali i zastupnici tog dužnika da vjerovnicima i povjereniku omoguće uvid u isprave iz kojih proizlaze tražbine navedene u popisu imovine i obveza.

Mesna industrija Lijanović d.o.o. osnovana je krajem 2012. s nešto više od 500.000 kuna temeljnog kapitala i sa sjedištem u zagrebačkoj Ulici kneza Borne. Osnivač društva je Lijanović s.r.o., tvrtka registrirana u Češkoj, a kao direktor i zastupnik istaknut je Stipe Ivanković Lijanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!