Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a

25.02.2021.

13:29

Autor: HRT

Mihael Furjan, predsjesnik HUP-a

Mihael Furjan, predsjesnik HUP-a

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Na 67. izbornoj Sjednici Vijeća članova HUP-a izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika HUP-a u narednom dvogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska. 

Za predsjednicu Nadzornog odbora HUP-a izabrana je Manuela Šola, osnivačica i direktorica agencije Komunikacijski laboratorij, a za članove Nadzornog odbora Zdravko Plazonić direktor Petasona i Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Spin Valisa. Za članove novog Izvršnog odbora HUP-a izabrani su Darko Markotić, član Uprave Ine, Kristian Krpan, direktor MCZ-a, Renato Radić, predsjednik Uprave Prima namještaja, Mislav Balković, suosnivač i dekan Visokog učilišta Algebre, Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a, Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca.

Furjan je zahvalio na podršci i istaknuo da su u HUP-u po prvi puta izbore održane na ovaj način, s mnogo kandidata i transparentno. Čestitao je svima koji su izabrani u Izvršni i Nadzorni odbor. 

- Snagu crpimo iz članstva, tisuća članova, 200 000 zaposlenika i 30 granskih udruga. Svi zajedno imamo priliku da HUP učinimo još boljim. Naša svrha je jednostavna, želimo jače hrvatsko gospodarstvo i Hrvatsku u kojoj je poželjno stvarati, investirati i poslovati. Želim podsjetiti i na naše temeljne vrijednosti:  odgovornost, kompetencije i  solidarnost, rekao je.  

HUP vidi kao transparentan, uključiv, demokratski i otvoren. 

- HUP se treba približiti članstvu, želim da se u budućnosti više informacija daje članovima i pozdravljam sve promjene u tom smjeru. Pred nama je da jasno razvijemo ciljeve i strateški smjer u kojem idemo, kako bismo bili najbolji prikaz onoga što Hrvatska može dati, rekao je među ostalim.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!