11:33 / 21.07.2021.

Autor: HRT/V.K.

Milenijalci iz temelja mijenjaju trendove u poslovanju

Milenijalci mijenjaju gospodarstvo

Milenijalci mijenjaju gospodarstvo

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Opsežno DHL-ovo istraživanje pokazalo je iznenađujuće trendove u online poslovanju i veliku ulogu koju u njemu imaju milenijalci.

Istraživanje ukazuje da je došlo do smjene generacija koja je nastupila u businessu. Nova generacija milenijalaca orijentirana na tehnologiju počinje davati svoj trag. Oni donose 73% odluka vezanih za B2B akviziciju. 

- Čak i u vremenima svjetskih zatvaranja, globalizacija je pokazala izrazitu otpornost potaknutu digitalizacijom i snagom globalne trgovine, kaže CEO DHL Expressa John Pearson.

Studija predviđa snažan rast e-trgovine u narednim godinama: do 2025. godine 80% svih prodajnih interakcija odvijat će se digitalno. Utjecaj pandemije Covid-19 na tempo digitalizacije i kupovno ponašanje tehnološki naprednih milenijalaca, koji su danas donositelji odluka, glavni su pokretači globalnog rasta e-trgovine.

Ono što se predviđa za budućnost, već je bilo vidljivo u značajnom porastu e-trgovine tijekom posljednjih godina, zaključuje se u istraživanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!