12:25 / 24.04.2018.

Autor: HRT

Ministar Cappelli na 25. sajmu ATM u Dubaiju

-

-

Foto: - / -

Sajam i hrvatski štand obišli su ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Hrvatska turistička zajednica i ove godine predstavlja nacionalnu turističku ponudu na sajmu ATM - Arabian Travel Market, koji se održava u Dubaiju od 22. do 25. travnja.

Sajam i hrvatski štand obišli su ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji su se tom prilikom susreli s tamošnjim državnim dužnosnicima te brojnim partnerima na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno s predstavnicima svjetskih aviokompanija i turoperatora poput Emiratesa, FlyDubaia, Thomas Cook Indija itd.

S ministricom za međunarodnu suradnju i izvršnom direktoricom EXPO-a 2020. u Dubaiju Reem Al Hashimy ministar Cappelli razgovarao je o sudjelovanju Hrvatske na toj svjetskoj izložbi, na kojoj je do sada svoj dolazak potvrdilo 180 zemalja svijeta.

EXPO u Dubaiju mnogo je više od izložbe. Riječ je o jednom od najvećih globalnih, nekomercijalnih događaja od velike gospodarske i kulturne važnosti koji je velika prilika za Hrvatsku, što je prepoznala Vlada RH te će se Hrvatska prvi put nakon 2010. ponovno predstaviti na EXPO-u. Naša je namjera da se uoči EXPO-a otvori Generalni konzulat te moguće i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, čime bi se dao veliki zamašnjak cijelom gospodarstvu, istaknuo je ministar Cappelli.

Tijekom susreta ministrica je dodala kako postoji interes za ostvarivanje zajedničkih projekata i uspostavljanje jače gospodarske suradnje između naših zemalja.

Predstavljanje hrvatske turističke ponude na ovom tržištu te daljnje unaprjeđenje suradnje s ključnim pratnerima za hrvatski turizam ima stratešku važnost. Povezivanje Hrvatske i UAE im višestruke efekte za hrvatski turizam i gospodarstvo. U tom kontekstu do posebnog izražaja dolaze uspostavljene i dobro popunjene aviolinije Emiratesa i FlyDubaija koje spajaju Dubai sa Zagrebom i Dubrovnikom, a čime nam se otvaraju i mnoga druga daleka tržišta, poput Južne Koreje, Japana, Tajvana, Australije, Novog Zelanda, Afrike i drugih,
rekao je  direktor Staničić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!