14:40 / 19.02.2019.

Autor: HRT

Ministar Cappelli sa studentima Gastronomije

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prvi međunarodni studij Gastronomije izgrađen je oko prakse, kao i svi ostali studijski programi Visoke škole Aspira.
Ministar Gari Cappelli obišao je Visoku skolu Aspira u sklopu Dana otvorenih vrata. Ondje je kušao što su spremili studenti 1. i 2. godine Gastronomije.

Ministar od ranije ne krije oduševljenje "velikim iskorakom", kako je nazvao novi studij. Istaknuo je da stalni rast hrvatskog turizma nužno slijedi kontinuitet ulaganja u ljudske resurse.

- Uvijek je bilo časno biti kuhar i baviti se gastronomijom u najširem smislu riječi, a danas je to možda i važnije, jer turisti sve više putuju motivirani upravo gastronomijom u pojedinim zemljama. Zadnjih godina to se sve više razvija i u Hrvatskoj uz kvalitetni kadar, a škola Aspira i njezin studij gastronomije u Zagrebu i Splitu te oko 100 studenata koji to svake godine upisuju potvrđuju da se to isplati i u obrazovnom procesu, rekao je Cappelli.

- Vjerujem da će studija gastronomije u Hrvatskoj ubuduće biti i više, jer je studij na Aspiri za sada među rijetkima, i to ne samo na privatnim učilištima nego i državnim, a očekuje da se za oko dvije godine sve to i ubrza, jer će tada proraditi i centri za kompetentnost u kojima će se uz ostale učiti i za turistička zanimanja, pa i gastronomiju uz više prakse, poručio je Cappelli.

Prvi međunarodni studij Gastronomije izgrađen je oko prakse, kao i svi ostali studijski programi Visoke škole Aspira.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!