Ministar Erlić o projektima EU-a u Virovitičko-podravskoj županiji

13.02.2023.

20:27

Autor: Hina/HRT/R.S.

Šime Erlić

Šime Erlić

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je obišao Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, a s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom razgovarao je o europskim projektima.


Virovitičko-podravska županija od 2016. godine za projekte iz fondova Europske unije povukla je približno 360 milijuna eura.

Trenutno radimo na projektima širokopojasnog interneta i Centra za kulturu zdravlja u Cabuni, a pripremamo projekte Sušionice povrća u Virovitici, Centra za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnost i brze ceste spoj od Zagreba preko Bjelovara do Virovitice, rekao je župan Andrović.

Kroz Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) Grad Virovitica će u partnerstvu s općinama Lukač i Suhopolje prijaviti projekte srednje glazbene škole, karting-staze, atletski i nogometni stadion s popratnim sadržajem.

U pripremi je izgradnja dviju biciklističkih staza koje će povezati Dvorac Pejačević u Virovitici s Dvorcem Janković u Suhopolju te biciklistička staza koja će povezati rijeku Dravu i Virovitička jezera.

Riječ je o velikoj mogućnosti u kojoj će Virovitica na raspolaganju imati 18 milijuna eura. Tu su i programi važni za slabije razvijene općine za koje smo uspjeli osigurati 470 milijuna eura na razini cijele Hrvatske, rekao je ministar Erlić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!