Ministar Filipović poništio natječaj za nabavu kukuruza za robne zalihe

17.11.2022.

21:35

Autor: Hina/HRT/R.S.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Ministar gospodarstva Davor Filipović u četvrtak je poništio natječaj za nabavu kukuruza vrijedan 230 milijuna kuna, navevši na Twitteru kako "nije normalno da se za posao takve vrijednosti javi samo jedan ponuditelj i da država kupuje po 30 posto većoj cijeni od tržišne".

Ministar Filipović zatražio je očitovanja vezano za nabavu kukuruza za robne zalihe, te je poručio kako takve stvari neće dopuštati.


- Poništio sam natječaj za nabavu kukuruza vrijedan 230 milijuna kuna. Nije normalno da se za posao takve vrijednosti javi samo jedan ponuditelj i da država kupuje po 30 posto većoj cijeni od tržišne. Zatražio sam očitovanja, a želim jasno reći - takve stvari neću dopuštati, poručio je na Twitteru ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.


Saborska oporba u četvrtak je problematizirala spomenutu nabavu vrijednu 230 milijuna kuna, tvrdeći da je država za robne zalihe spremna kupiti 75.000 tona kukuruza po cijeni koja je veća od tržišne, i to od veterinarske tvrtke kojoj nije u poslu trgovanje žitaricama. Oporbeni zastupnici naveli su kako proističe da je država spremna za kilogram kukuruza dati 3,06 kuna, iako mu je trenutno prosječna cijena 2,40 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!