Ministar Horvat u SAD-u

13.05.2019.

10:50

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u ponedjeljak je objavilo da ministar Darko Horvat od 11. do 15. svibnja boravi u Sjedinjenim Američkim Državama.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u ponedjeljak je objavilo da ministar Darko Horvat od 11. do 15. svibnja boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će održati sastanke u Svjetskoj banci u Washingtonu te u New Yorku sudjelovati na konferenciji "Smart Cities New York". 

Prema priopćenju, ministar Darko Horvat će u ponedjeljak u sjedištu Svjetske banke u Washingtonu sudjelovati na radnom sastanku, na kojem će timovima Svjetske banke biti detaljno predstavljena tri područja u kojima je bilo najviše poboljšanja za Hrvatsku u proteklom razdoblju -  pokretanje poslovanja,  ishođenje dozvola za gradnju i plaćanje poreza.

Prije tematskih sastanaka održati će se sastanak na temu cjelokupnog Doing Businessa tijekom kojeg će biti prezentirana poboljšanja i u preostalim područjima upitnika Doing Business.

Također, ministar Horvat održat će sastanak i s izvršnim direktorom Svjetske banke zaduženim za Hrvatsku Koenom Davidsom, najavljuju iz Ministarstva.
Nakon sastanaka u Svjetskoj banci, ministar Horvat otputovat će u New York kako bi sudjelovao na konferenciji "Smart Cities New York", koja se održava od 13. do 15. svibnja, zaključuje se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!