13:50 / 03.12.2019.

Autor: HRT

Ministarstvo financija izdalo 1,76 mlrd. kn trezoraca

Foto: arhiva, Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: arhiva, Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izdani su kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od 1,76 mlrd. kn, uz kamatnu stopu od 0,06 posto.
Ministarstvo financija na aukciji je prodalo 1,76 milijardi kuna trezorskih zapisa, više nego je planiralo, uz i dalje nisku kamatnu stopu od svega 0,06 posto.

Ususret dospijeću 1,87 milijardi kuna trezoraca, Ministarstvo je na upis ponudilo njih 1,3 milijarde. Financijske institucije podastrle su ponude u ukupnoj vrijednosti od 1,76 milijardi kuna, a Ministarstvo ih je sve prihvatilo, izvijestilo je Ministarstvo.

Izdani su tako kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od 1,76 milijardi kuna, uz kamatnu stopu od 0,06 posto, istu kao i na prethodnoj aukciji, održanoj u studenome.

Uz dospijeće 1,87 milijardi kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih kunskih trezoraca smanjuje se za 111 milijuna kuna, na 17,81 milijardu kuna. Sljedeća aukcija održat će se 30. prosinca putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!