Ministarstvo odobrilo Međimurskoj županiji za pet projekata 8 milijuna kuna

26.08.2022.

16:11

Autor: T.V./HRT/Hina

Matija  Posavec

Matija Posavec

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Međimurskoj županiji Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je više od 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za pet projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije, istaknuto je u petak na konferenciji za medije.

Bespovratna sredstva Međimurskoj županiji odobrena su na natječaju Ministarstva, a odnose se na pripremu projektno-tehničke dokumentacije za pet projekata koje je predstavio župan Matija Posavec.

Riječ je o izgradnji nove osnovne škole u Nedelišću, rekonstrukciji zgrade u krugu zdravstvenih ustanova u centar palijativne medicine, izgradnji novog prostora za medicinsko, biokemijsko, patološko, citološki, transfuzijski odjel, projektu Zelene oaze Čakovca i rekonstrukciji nekoliko objekata u Centru znanja Međimurske županije.

Ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e Sandra Polanec Marinović rekla je da će Međimurskoj županiji biti sufinancirano 90 posto od ukupnog iznosa od 8,9 milijuna kuna, dok će ostatak koji je nešto manji od 900 tisuća kuna financirati prijavitelj.

- Procijenjena vrijednost svih pet projekata u njihovoj realizaciji u konačnici se penje na 266 milijuna kuna, istaknula je.

U Međimurskoj županiji rade i na drugim projektima.

- Idući tjedan ćemo iskazati interes za izgradnju novog Doma za starije i nemoćne osobe, za što ubrzano rješavamo imovinsko-pravne odnose i projektnu dokumentaciju, a također radimo u suradnji s našim poljoprivrednicima i sve pripreme za izgradnju Regionalnog distributivnog centra za voće i povrće, rekao je župan Posavec.

Dodao je da bi Centar imao kapacitet oko 12 tisuća tona i zadovoljio bi sve potrebe za skladištenjem i distribucijom voća i povrća međimurskih poljoprivrednika.

Posavec je istaknuo i da se intenzivno radi na pripremi dokumentacije za dogradnju ili proširenje još 15-ak osnovnih i srednjih škola, izgradnju pet sportskih dvorana, a priprema se i javna nabava za izvođenje radova rekonstrukcije palače Zrinskih u Čakovcu, za što je već odobreno 26 milijuna kuna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!